Hypocriet en triest 

Vaticaan prijst overleden vrouw die abortus weigerde

Uitgegeven: 26 januari 2005 07:51

AMSTERDAM - Het Vaticaan heeft dinsdag lovende woorden gewijd aan een zwangere Italiaanse vrouw die haar eigen leven opofferde voor dat van haar ongeboren kind.

De vrouw, Rita Fedrizzi, werd dinsdag begraven. Toen ze net zwanger was, werd bij haar kanker ontdekt. Artsen adviseerden haar een abortus te ondergaan, omdat ze de ziekte dan konden bestrijden. Fedrizzi koos er echter voor haar kind het levenslicht te schenken, al tekende ze daarmee haar eigen doodvonnis. Drie maanden na de geboorte van het kind, een jongen, overleed ze. Klik hier !

L'Osservatore Romano, de krant van de Heilige Stoel, vergeleek Fedrizzi met de kinderarts Gianna Beretta Molla, die in 2003 door paus Johannes Paulus II heilig werd verklaard. Die vrouw had in 1962 van een abortus afgezien, hoewel duidelijk was dat de zwangerschap haar het leven zou kosten. Molla groeide uit tot een voorbeeldfiguur voor de strijders tegen abortus. De rooms-katholieke kerk beschouwt voortijdige beŽindiging van de zwangerschap als een ernstige zonde.

Fedrizzi had behalve de baby nog twee kinderen, 10 en 12 jaar oud. Ze is 41 jaar geworden.

Commentaar de_HeXX: 
Het Vaticaan gaat ook babysitten nu? 
Hypocriete ouwe, vrouwen, minachtende mannen...!

back to HeXX-page