Langzaam door: Robert

Heel langzaam misschien
Veilig en dan pas toelaten
Helemaal, een stapje
Of niet

Ik geloof niet in de opwindende rechtdoorzee seks zoals die overal getoond wordt. Het zal zeker plaatsvinden, niks mis mee. Maar veel mensen zitten zo niet in elkaar. Het stoot eerder af, ze herkennen zich er niet in. Of de schrik slaat toe: moet dat allemaal? En moet je dat lekker vinden? Is de formule echt zo van eerst opvrijen en als de vrouw net warm begint te worden hup een lul in haar mond en als hij gaat komen in het beste geval een gaatje lager of anders wordt ze vol of ondergespoten. Wee haar als ze dat niet leuk vindt. Als vrouw lijkt me dit drie keer niks en als man schaam ik me plaatsvervangend voor zon onappetijtelijk begin. Ik hoop dat de confrontatie met dit standaardscenario mijn dochters wordt bespaard. Nieuwsgierig is iedereen, jawel. Maar zomaar alles overboord gooien? De durf om het me wie dan ook aan te gaan tot in de finesses? Wie wil niet eerst veilig en spannend de kat uit de boom kijken, uitproberen. Merken wat het je doet. En de ander. Merken hoe de ander opgewonden kan raken van jou zonder alles vergetend bovenop je te springen. Aandacht krijgen voor je gevoel. Aandacht geven aan het gevoel van de ander. Jezelf de tijd gunnen. Ook als je meer ervaren bent is dat leuk en spannend, en kun je het spannend maken. Wie kent zichzelf meteen zo goed dat alles voor de rest van je leven n kannen en kruiken is? Iedereen groeit. Dat bedreigt stellen: hoe reageert de ander als er nieuwe nieuwsgierigheid opreedt en de wil tot onderzoeken de kop opsteekt. Wat zeker niet wil zeggen dat je van je vriend of partner af wilt, integendeel. Maar meestal wordt er geen ruimte ervaren voor dergelijk onderzoek en uitproberen. Net als voor wie met erotiek en seks begint gaat het hier ook om veiligheid, volstrekte vrijheid en de escapetoets binnen handbereik om weer uit het spel te kunnen raken als je toch niet wilt. Zonder consequenties en zonder schuldgevoel. En dan maar te zien of je het nog eens wilt proberen of niet. Wie zou daarbij niet blij zijn bij het niet voorop staan van neuken of pijpen. Misschien zelfs de zekerheid dat het niet op neuken zal uitdraaien en dat er geen sprake is van het in je mond moeten klaarkomen. Waar het alleen maar gaat om jezelf, jezelf mogen zijn, met alle aarzelingen, twijfels, frustraties en iets nieuws ervaren. Wat is mooier dan aandacht voor jezelf, een daarvoor ingerichte veilige omgeving, waar vriend vriendin partner echtgenoot desnoods ontbreken. Niet om ze buiten te sluiten (of desnoods wel), maar vooral om te voorkomen dat onbedoeld alles door elkaar gaat lopen. Je hebt zelf recht op jezelf en het eigen onderzoek. Iets voor jezelf, niet tegen de ander

Hoe zou het zijn om je eigen reacties te ervaren en te voelen als je je in een geheel nieuwe situatie plaatst met tot doel te ervaren wat je wilt ervaren. Misschien alleen al de wens om jezelf te laten zien. Aan een ongevaarlijke vreemde wellicht. Iemand die het weet en rekening daarmee houdt. Met je meespeelt. Voelen hoe het is om je zo te tonen als je graag wilt uitproberen. Ogen over je te voelen gaan al fysieke aanraking en dat te ervaren. Merken wat het je doet en zien wat er gebeurt als je verdergaand aanraken toestaat. Instemming op de vraag en het wonder jezelf Ja te horen zeggen. Maar het begint al veel eerder: eerst bij het idee en dan de ontmoeting. De ontmoeting is bijzonder want de intentie is er al. De beslissing nog niet. Misschien is dat al spannend genoeg.
Is degene die je ontmoet, die met je oploopt, of aan je tafeltje koffie of een biertje drinkt - K - niet degene waar je normaal op zou vallen? Aantrekkelijk, niet aantrekkelijk? En indien niet, is dat dan voor jouw doel een probleem? Of juist niet? Spannende vragen die door je heen razen. Wat je tot je door kunt laten dringen in het besef dat er daadwerkelijk niets hoeft, niets moet, en dat altijd de escape toets onder handbereik ligt. Die je altijd zonder consequenties weer veilig thuisbrengt. Lijkt je zon ontmoeting niet erg spannend? Is hij veel jonger of veel ouder? Is dat voor jouw doel een nadeel of een voordeel? Het gaat allemaal door je heen. Voorop staan jouw gevoel en jouw geheime (?) wensen voor het moment, voor deze gelegenheid. Maar misschien steek je het wel gedurfder aan de vork. Bijvoorbeeld als je het aandurft hem bij jou op een bepaalde tijd (sharp) aan huis of in je eigen slaapkamer te vragen. Iets dat de ander ook maar moet durven. De deur van het slot zodat hij of zij binnen kan komen. En jij: op diegene voorbereid zoals jij dat wilt. Misschien helemaal niet schokkend. Desnoods aangekleed in de kamer, of aangekleed op bed. Of zodanig als je fantasie is gegaan om iemand binnen te horen of zien komen terwijl hij jou aantreft hoe? Naakt? In een broekje? Je borsten, je rug en billen? Je benen gespreid en de aanblik op je lichaam geaccentueerd of iets omhoog gebracht. Onder de afspraak dat er om te beginnen geen sprake is van aanraken, alleen maar kijken. Geblinddoekt? Vastgebonden? Alle variaties zijn mogelijk zolang het als liefdevol en aandachtvol spel wordt gedaan, waarbij iedere op elk gewenst moment kan aftikken. Waar geen consequenties of verwachtingen aan zijn gekoppeld. In dat langzame spel is het tonen en kijken naar een broekje, een geslacht, borsten rug of geheel lichaam ontzettend spannend. Als wordt overgegaan tot (eerst de lichtste) aanraking gebeurt dit na instemming. De bijna aanraking van schaamlippen of pik, de nauwelijkse aanraking van tepels. Liefst met koude vingers ... De tijd die tussen het ja en het voelen ervan ligt maakt botergeil, voor zover je het nog niet was. Het effect op je gevoel is heviger dan anders en misschien moet er dan tenminste even worden gestopt. Je schoot is gevoeliger dan anders. Tepels en andere plekken ook. Dat wilde je zo graag ervaren. Je eigen lijf. Spelen met dat eerste aanrakingsgevoel is heel erg spannend. Maar ook het merken van de emotie van de ander zal je treffen. Ook als je ervaren en bedreven bent. Mmmm het brengt me op een idee.


Robert Nowan
 

Reakties aan Robert: mail!

 

back to HeXX-page