MSN-terreur

Heeft u ook MSN? Leuk he?
Het enige wat ik niet leuk vind eraan, is dat ik verplicht lijk te zijn om te antwoorden. Zodra er iemand contact zoekt, begint er onderaan een irritant oranje lichtje te flakkeren, alsof er iemand op de bel staat te drukken en niet eerder van plan is om weg te gaan dan wanneer jij open doet. Uiteindelijk staat je auto voor de deur en het licht brandt, dus je bent thuis. 'Laat me binnen kreng!'
Zou het niet zo kunnen zijn dat het kreng gewoon even geen zin heeft in visite, met rust gelaten wil worden, aan de telefoon zit, de kinderen naar bed brengt of net een interessant gesprek met iemand anders aan het voeren is? Ja, dat zou allemaal kunnen, maar op MSN lijkt dit alles opeens verboden te zijn. Er staat dat je online ben, dus dan moet je er zijn. Natuurlijk zijn er ook andere opties zoals; o.a. 'bezet'en 'zo terug', maar die worden meestal gewoon genegeerd, zodat ik maar niet eens meer de moeite neem om die opties aan te klikken. Als ik afsluit vind ik dan ook vaak teleurgestelde en soms zelfs boze reacties van mensen die vinden dat ik ze binnen had moeten laten.

Is dat reel? Als ik iemand benader en geen antwoord krijg, dan neem ik gewoon aan dat hij of zij even met iets anders bezig is en trek ik mij beleefd weer terug. Meestal krijg ik na vijf minuten dan wel een uitnodiging om gezellig even te kletsen en zoniet dan zie ik ze morgen wel weer. Waarom zou ik mij gelijk persoonlijk afgewezen moeten voelen? En zou die persoon even geen zin in mij hebben, sho wat? We staan in elkaars adressenlijstje en niet in een 'bewijs dat je mij aardig vindt!' lijstje, hoewel het daar soms sterk op begint te lijken.

Als ik gezellig met een vriend of vriendin zit te kletsen en nummer drie staat boos tegen de deur aan te schoppen om binnen te worden gelaten of zit op het stoepje te huilen omdat ik niet opendoe, dan motiveert mij dat beslist niet om alsnog de deur open te doen. Integendeel zelfs!
Bij MSN draait het om uitnodigen en uitgenodigd te worden, niet om mensen te verplichten om er te zijn wanneer jij daar toevallig behoefte aan heb.
Gastvrijheid is geen plicht maar een keuze!

Misty

N.b. k last van MSN-terreur? Deze tekst is vrijkopieerbaar.
Bronvermelding wordt op prijsgesteld: http://www.hexx.nl/The%20naked%20truth.htm


de Filosofe & the naked truth
 

Back to Hexx-place