de Filosofe 
&
The naked truth
 

hansje van Griet en de Heks

Er zijn slaven die op hansje lijken. U weet wel, die gozer die bij Grietje hoort. 
Op een dag besluit hij zonder Griet op avontuur te gaan en de Heks in zijn eentje te benaderen. Dat de Heks in werkelijkheid wel eens heel anders zou kunnen zijn dan de heks uit zijn sprookjesboek komt niet bij hansje op want hansje gelóóft nog in sprookjes, laat dat duidelijk zijn. 
Om niet al te veel op te vallen trekt hij een jurk van Grietje aan en gaat op pad. Omzichtig benadert hij het heksenhuis, dromend van muren die behangen zijn met laarzen. Goh,wat zou die die graag willen likken! Jammer genoeg is hansje een heel bang jongetje en Heksen rúiken dat! 
Wanneer hij aanklopt blijft de deur dus gesloten. "Bewijs eerst maar eens een man te zijn", fluistert ze hem toe door de brievenbus. Bij het horen van haar stem raakt hansje bekant buiten zinnen! Wild begint hij te rukken. Nee, niet aan de deur als u dat in al uw onschuld denken mocht, maar aan zijn pik! 
(Ja, het is een sprookje voor volwassenen hoor!)

Hij biedt haar hijgend gouden laarzen aan met diamanten hakken. Hij biedt zich aan als dienstmeid en laarzenlikker en wanneer zij nog steeds niet reageert, biedt hij zich zelfs aan als tuinkabouter! 

Maar de Heks heeft natuurlijk ruime ervaring met hansjes en zij gelooft al lang niet meer in sprookjes die de hansjes haar vertellen. Heksen mogen in sprookjesboeken dan wel dom worden afgeschilderd, in werkelijkheid zijn ze veel slimmer dan hansjes! 

Als hij dus na vijf minuten gillend en kreunend klaar komt op haar drempel, vindt ze het wel mooi geweest en zegt hem dat ze hem niet nodig heeft. Wel reikt ze hem door de brievenbus nog even snel een vaatdoekje aan zodat hij de boel schoon achter kan laten. 

Maar hoe graag hansje haar ook wilde dienen, dit pikt hij natuurlijk niet! Razendsnel maakt hij zich uit de voeten en wanneer hij op veilige afstand is begint hij te schelden; Dat ze een rotwijf is en een namaak-heks met haar pruik en valse nagels! Alles wat hij vijf minuten eerder nog zo mooi aan haar vond, vindt hij nu walgelijk en lelijk. 

hansje is op zijn pik getrapt zonder dat de Heks een voet heeft uitgestoken. 
En zeg nou zelf, dat is toch wel een heel knap staaltje van toverkunst? 

De moraal van dit verhaal? Die is er niet. 
Of misschien deze; Wie graag in sprookjes gelooft kan beter thuis blijven bij Griet! ;-)

The Bitch

 

Behoefte aan een gesprek met de schrijfster?
Bel Mrs. Miss-T 0906 6477888
 (0,80 per minuut)

Terug